01.03.2017
biociden-levensnoodzakelijk-in-de-strijd-tegen-ebola-29

Biociden levensnoodzakelijk in de strijd tegen Ebola

Ebola (EDV) is een zeldzame, maar dodelijke virusziekte welke ernstige afwijkingen in het bloed veroorzaakt, waardoor inwendige bloedingen ontstaan. Het Ebola virus behoort tot de Filoviridae, door lipiden ingekapselde virussen.

De veroorzaakte ziekte is in maar liefst 25% tot 90% van de gevallen dodelijk. Er bestaat momenteel (nog) geen behandeling, noch een vaccin. Hierdoor is Ebola één van de meest schadelijke virale ziekten die de mensheid kent.

Er worden momenteel wel enkele experimentele medicijnen getest, maar verder is men volledig aangewezen op voorkoming en het tegen gaan van de uitbreiding van de ziekte. Dit kan door isolatie van patiënten, strikte hygiëne controle en persoonlijke bescherming van medisch en verzorgend personeel om verdere overdracht van het virus te vermijden. Elke omgeving die mogelijk blootgesteld is geworden of in contact is gekomen met het Ebola virus moet dan ook grondig gereinigd en gedesinfecteerd worden op een continu basis. Er zijn namelijk twijfels gerezen of het virus zich ook niet via de lucht in besloten ruimten, waar veel mensen verblijven, kan verspreiden.

Hygiëne­maatregelen en de inzet van effectieve biociden zijn dan ook van kritisch belang om uitbreiding van het virus tegen te gaan en de strijd tegen deze ziekte te overwinnen.

 
Terug
nut-van-biociden

Nut van biociden

Ze helpen de kwaliteit van het drinkwater te garanderen, sanitaire voorzieningen te reinigen en materialen en operatiekwartieren in ziekenhuizen te ontsmetten.
campagne-biociden-gebruik-ze-doordacht

Campagne ‘Biociden? Gebruik ze doordacht!’

FOD Volksgezondheid informeert over veilig gebruik van bestrijdingsmiddelen
clp-lees-het-etiket

CLP — Lees het etiket

Om te weten wat de gevaren zijn bij welke producten werkt men met een systeem van pictogrammen en veiligheidszinnen die zichtbaar zijn op de etiketten van producten.
biociden-in-tijden-van-corona-3

Biociden in tijden van corona #3

Door de coronacrisis hebben we meer dan ooit chemische huishoudproducten in huis, daardoor is ook het aantal ongevallen de laatste maanden fors gestegen.
biociden-in-tijden-van-corona-2

Biociden in tijden van corona #2

Het aantal biociden die illegaal op de markt aangeboden worden is dramatisch toegenomen sinds de aankondiging van de versoepeling van de coronamaatregelen. Bioplus-Probois vindt het belangrijk mee te werken aan correcte informatieverspreiding.
biociden-in-tijden-van-corona-1

Biociden in tijden van corona #1

Een noodprocedure om biociden die in tijden van het coronavirus COVID-19 van levensbelang zijn versneld op de markt te brengen.
tekengevaar

Tekengevaar

Ze verschuilen zich het liefst in bossen en velden met hoge begroeiing en hun beten zijn niet zonder gevaar. Zo kunnen de beestjes de ziekte van Lyme of anaplasmose veroorzaken.
zika-virus-rukt-op-in-latijns-amerika

Zika-virus rukt op in Latijns-Amerika

WHO verwacht dat het virus vrijwel overal op het Amerikaanse continent zal opduiken. Een oplossing is voorlopig niet voorhanden.
biociden-levensnoodzakelijk-in-de-strijd-tegen-ebola

Biociden helpen Ebola te verslaan

Hygiëne maatregelen en de inzet van effectieve biociden is dan ook van kritisch belang om de strijd tegen deze ziekte te overwinnen.
nieuwe-clp-classificatie

Nieuwe CLP classificatie

De bekende symbolen met een oranje achtergrond worden vervangen door negen pictogrammen die in heel Europa en in zeer veel andere landen over de hele wereld uniform zullen zijn.
Wie houdt nu niet van cookies